Beste (aankomende) student,

Je studietijd is een mooie en belangrijke periode in je leven, waarin je in verschillende opzichten gevormd wordt om later een plaats in de maatschappij te kunnen innemen. Maar het is ook een tijd waarin zich allerlei vragen kunnen voordoen. Vragen die je in verwarring kunnen brengen en twijfel veroorzaken, juist als het gaat over de Heere, Zijn dienst en Zijn Woord. Daarom is het zo belangrijk de Heere dagelijks te zoeken in de weg van het Woord en het gebed. Eveneens is binding met een kerkelijke gemeente van belang, waar je terecht kunt met je vragen. Daarbij is het waardevol contacten te onderhouden met de kerkelijke gemeente in de omgeving waar je studeert, juist ook als je hier de zondagen doorbrengt. Als Gereformeerde Gemeente Leiderdorp willen we jullie die ruimte bieden.

De Gereformeerde Gemeente Leiderdorp heet jullie hartelijk welkom in onze diensten, die gewoonlijk om 10.00 en 16.00 uur beginnen. Eenmaal per maand vindt er een Bijbellezing plaats. Uiteraard is het ook mogelijk om bij ons de (belijdenis)catechisaties te volgen, deze worden op maandagavond gehouden. Eveneens kun je andere kerkelijke activiteiten bijwonen, zoals gemeenteavonden en de Bijbelkring. En wanneer je daar behoefte aan hebt, is er ook tijd en ruimte voor een pastoraal gesprek.

De wortels van de Gereformeerde Gemeente Leiderdorp liggen in de stad Leiden en gaan terug tot ongeveer 1850. Na jarenlang aan de Nieuwe Rijn te hebben gekerkt, verhuisde de gemeente in 1988 naar het karakteristieke kerkgebouw aan de Hoofdstraat 73 te Leiderdorp. Momenteel telt de gemeente zo’n 290 leden en doopleden, die afkomstig zijn uit Leiderdorp en de brede omtrek. In die zin zijn wij een echte streekgemeente. Verschillende leden van onze gemeente hebben voorheen gestudeerd in Leiden en zijn in de omgeving blijven wonen. Na jaren vacant te zijn geweest, werden we verblijd met de komst van een eigen predikant in de persoon van ds. P. Mulder. Hij is sinds maart 2021 aan onze gemeente verbonden.

Meer informatie over de kerkdiensten en de gemeente is te vinden op onze website. Voor vragen en dergelijke kun je contact opnemen met de contactpersoon vanuit de kerkenraad, ouderling B.J.T. van de Worp. Hij is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een goede studietijd toegewenst!