Zoals u weet zijn wij de afgelopen jaren als gemeente betrokken geweest bij een project van Bijzondere Noden. Het bekende project in Papoea. In overleg met Bijzondere Noden en de diaconie lijkt het verstandig om ons te verbinden aan een nieuw project. Dit wordt een project in Kenia. De bedoeling is dat er in Kenia diverse projecten gaan starten vanuit Bijzondere Noden. Het leek ons goed om daar een, voor onze gemeente, overzichtelijk onderdeel uit te halen.

Dit project heeft ook een eigen pagina op de website van Bijzondere Noden.

Wellicht weet u dat er enkele jaren geleden vanuit onze gemeente enkelen naar Kenia (onder anderen een kindertehuis) zijn geweest. De betrokkenheid op het land is er dus! Dit moet gaan helpen! De bedoeling is dat er de komende weken een werkgroepje opgericht wordt die, als de omstandigheden het weer toelaten, activiteiten zullen ontwikkelen. Daarvan hopen wij u op de hoogte te houden!

Natuurlijk heeft u gezien dat ook de Jeugdbondactie “Zorg voor morgen” is gestart. Deze actie willen wij zeker niet in de wielen zitten maar juist ook stimuleren. Daarom zullen de activiteiten voor Kenia zeker niet in het eerste kwartaal van 2021 plaatsvinden. De geplande collectes voor Bijzondere Noden zullen wel naar het nieuwe project gaan, daarom leek het ons goed om u alvast te informeren.

Namens de werkgroep in oprichting, Hendrik-Jan Colijn